Sidor

tisdag 2 juni 2015

Två korta recensioner!

Hej! 
Nu kommer två korta recensioner på böckerna Enklav och Systrars öde. 
Jag har haft fullt upp det sista och knappt hunnit med någonting, allra minst att skriva på bloggen. Men får hoppas att det blir ändring på det. Är just nu inne i en skrivarfas med, jag lyssnar väldigt mycket på musik och dagdrömmer mest hela dagarna medan hjärnan spinner nya historier och skapar nya världar. Det är en intensiv process och tar en stund innan allt klarnar och man vet vad man ska skriva. 
Är knappt kontaktbar för det mesta, och min sambo får ofta upprepa frågor innan jag lämnat drömmarna och är tillbaka till verkligheten och faktiskt hört hans fråga. hahaha! 
Vet inte om det är liknande för andra men det är ganska typiskt för mig när idéerna väl sätter igång. Det går inte att få någon hejd på det. 

Nog om det nu. Nu är det dags för recensioner och den första är:
Systrars öde av Jessica Spotswood. 

Baksidetext: Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.

Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik.


Av alla tre böckerna tyckte jag nog om denna mest. Det händer saker hela tiden och tempot går aldrig riktigt ner. Världen känns mer trovärdig och den beskrivs på ett mer genomförligt sätt än i de tidigare. Det känns som att hela handlingen fått lite mer kött på benen. 
Jag gillar Cate mer i denna med. Jag gillar att hon är våghalsig och gör saker för att det är det enda rätta att göra. Ingen eftertänksamhet här inte, det får bära eller brista helt enkelt när hon sätter sitt liv på spel för att rädda andra människor. 

Jag tyckte inte om Finn på samma sätt i denna boken. Jag tycker att det är synd att lite minnesförlust ska förändra en människa till sättet. Han blev ju kär i henne ganska fort innan också men nu är det precis som att han behöver tid på sig att känna något som kom naturligt för honom innan. Tråkigt! Hade nästan förväntat mig den samma Finn som fanns i första boken. Men nej, istället mötte jag en tråkig och melankolisk Finn. Blä! 
Nåja, jag kanske är lite hård men det känns inte logiskt för mig att han reagerade på det sättet han gjorde i denna boken. Jag kanske har fel. Oavsett så är hela serien väldigt läsvärd och skulle rekommendera den till alla som tycker om att läsa om häxor. 

Köp den på här! Eller låna på biblioteket! 


Nästa recension: 

Enklav av Ann Aguirre 

Baksidetext: 


New York har decimerats av krig och pest, och större delen av invånarna har tvingats migrera till underjordiska enklaver, där den förväntade livslängden knappt överstiger tjugo år. När Deuce fyller 15 intar hon rollen som Jägarinna, och hon paras ihop med Fade, en tonårig Jägare som bodde uppe på ytan när han var liten.

När de upptäcker att den angränsande enklaven håller på att utplånas av tunnelmonster - Freaks - som tycks bli allt mer organiserade, så vägrar de äldre att ta hänsyn till deras varningar. Och när Deuce och Fade försätts i exil från enklaven, måste flickan som fötts i mörkret överleva i dagsljuset vägledd av Fades avlägsna minnen i ruinerna av en stad vars befolkning förtvinat till några få farliga gäng.


Jag tyckte om den här boken. Först och främst är det Zombies vi pratar om och det är ju ingen hemlighet att jag älskar Zombies. :) 

Men jag tycker att översättningen kunde gjorts bättre, i boken heter Deuce, Spader två och Fades heter Tålig. Översättaren hade utan problem kunnat behålla de engelska namnen enligt min mening. Och ska namnen bytas så borde beskrivningen om boken (som syns ovan) innehålla de svenska namnen. Kan bli rätt förvirrande när man börjar läsa annars. 
Men förutom det så ska jag inte gå in på någon direkt djupdykning av manuset. Den var underhållande och jag läste ut den på en dag. Vill hemskt gärna läsa fortsättningen (helst igår) Det här var ren underhållningslitteratur för mig. Jag läste den på samma sätt med. Även om man alltid hittar fel om man letar så orkade jag inte det med denna. Jag gillar Spader två och Tålig. De får vara som de är utan att jag ska komma med åsikter genom skärskådning. Jag förstår inte alls hur de kan jämföra den med Hungerspelen! Det är två helt olika böcker, bra på olika sätt. Skämmes! 
Enklav behöver inte åka snålskjuts på Hungerspelets namn, den klarar sig bra ändå. 
Kommer att rekommendera till alla som gillar zombies och spänning!

Köp den här! Eller låna på biblioteket! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar