Sidor

torsdag 2 oktober 2014

Bokmässan 2014, intervju, möten & nya utmaningar!

Känns som att jag har befunnit mig i något slags efterskalv efter bokmässan de senaste dagarna. Även om jag inte var där några långa stunder och det fanns de som slet betydligt hårdare än vad jag gjorde så har ändå helgen dränerat mig på energi.
Nu är det ju inte enbart på grund av mässan, jag har ju uppe på detta haft en seg förkylning som legat och bråkat från dag ett. :-/ Så det är nog inte så konstigt om man inte har varit på topp. 


Mässan drog iafl igång onsdag eftermiddag! Efter månader, otaliga möten och tusentals mail som skickats var det äntligen dags! Redan på onsdagen var det full rulle av alla som ställde i ordning sina montrar, bar in böcker och pyntade! :-)
Mitt jobb var relativt enkelt, ta dit mina och Astrids böcker och ställa upp de andra medlemmarnas böcker i bokhyllan. Se till att alla syntes och att det såg snyggt ut helt enkelt. Vi ställde ju ut tillsammans med föreningen Egenutgivarna där både jag och Astrid ingår i styrelsen för i år. Ni kan läsa mer om föreningen här: Egenutgivarna - För oss som ger ut böcker


Såhär fin blev montern! Och våra böcker stod i bokhyllan såklart! 

Det blev ett snabbt besök på torsdagen med men jag stannade inte länge, bara en kort stund efter att jag kommit dit kom min feber tillbaka med stormsteg och illamåendet steg för varje sekund. Fick snabbt dra mig tillbaka och åka hem. Så på fredagen stannade jag hemma och tog det mestadels lugnt innan lördagen. :-)

Lördag morgon åkte jag tidigt från Uddevalla för att bege mig till litteraturhuset och frukostföreläsningarna föreningen anordnat där innan mässan. Tillsammans med Karin Lundberg dukade vi upp med frallor, kaffe och te som sedan avnjöts under högläsning av våra duktiga författare i föreningen. 


Från vänster: Mats Ekman, Anita Hammarstedt, Tora Greve och Inger Hansson. Från Vänster: Hanna Höglund, Isabella von Hofsten.
Det var riktigt mysigt med en liten frukoststund på morgonen.
Ni kan läsa mer om våra medlemmar och deras böcker på egenutgivarnas hemsida. 

När frukosten var avklarad begav jag mig till mässan, tanken var att jag skulle gå runt och kika på allt och hälsa på alla härliga författarkollegor och köpa massa böcker. Men jag hann bara med hälften tyvärr. Återigen satte febern igång och jag fick ge upp redan vid två-tiden och ta mig hem. Lördagen var ju även den dagen med flest besökare och ljudnivån och värmen inne på mässan bidrog säkert till att energin försvann fortare. 
Men jag hann träffa några goingar! 

Några av mina favoritförfattare, från vänster: Annah Nozlin som skrivit fantasyserien Ekens dotter och precis släppt första boken i en ny serie Miras saga. Jag har skrivit recension på alla tre böckerna som ni kan hitta här: Ekens dotter, Miras Saga
På Annahs hemsida kan ni läsa mer: A.Nozlin

Efter lunchen med Annah gick för att besöka Charlotte Wikhall i hennes monter. Charlotte är riktigt driftig och har gett ut fem böcker på tre år! Hon skriver fantastiska relationsromaner och på bilden ser ni den senaste, Mirakeldagar. 
Läs mer om henne och böckerna på hemsidan:
 
Charlotte Wikhall - Författare

Och precis innan febern tvingade ner mig på knä hann jag gå förbi Kim M Kimselius monter. Detta är en Egenutgivare jag verkligen beundrar, hon har skrivit och gett ut över ett trettiotal böcker och sköter allting själv med hjälp av sin make. Hon är dessutom en av de goaste (göteborgska) människor jag träffat! Köpte med mig hennes bok Mysrys som jag ska börja läsa snart. Hon skriver Historiska/Äventyrs romaner för unga och besök gärna hennes blogg: Kim M KimseliusOch sedan kom då söndagen, dagen jag fasade inför mest! Jag hade nämligen blivit inbjuden att bli intervjuad på Digitala Scenen och tackade ja såklart. Även om det är en bra möjlighet att få synas på det sättet så avskyr jag att stå på scen och stå i rampljuset, även om det bara är för 20 min. :-S Har alltid haft scenskräck, ända sedan skoltiden och varje gång jag ska tala inför folk så har min röst en tendens att skaka okontrollerbart. Jag bad en tyst bön och tog ett djupt andetag innan jag klev upp. Försökte att inte tänka för mycket just för att lugna ner mig och bara svara på frågorna han ställde. Jag tycker att det trots allt gick bra! :-D Visst var jag lite bortkommen och kanske lite stel men det var otroligt stort för mig att överhuvudtaget gå upp på scen så jag är stolt! :-) 
Så hör såg det ut iafl! haha! Kommer lägga upp ett Youtube klipp med intervjun längst ner i detta inlägg. ;-) 


Och precis efter mig var det dags för Hans Hirschi (ordförande i föreningen Egenutgivarna) och Anders Nyman (vice ordförande i föreningen Seriff) att ta plats på scen. 


Ungefär 1 tim och 30 min in kommer intervjun med mig och direkt
efter kan ni se debatten med Hans. Enjoy! Jahopp! Det var min bokmässa 2014. Ser framemot nästa och hoppas kunna vara lite mer delaktig i montern då. Hur hade ni det? Skriv gärna i kommentarerna och berätta! :-) 

Så igår drog det igång med F.R.A.M Kulturfestival i Uddevalla som går av stapeln 8-9 nov. 
Ingen ro och ingen vila! Resten av dagen idag kommer att bestå av mailande till våra uställare där och samla in info om dem som senare ska presenteras på hemsidan för Festivalen. Ett längre blogginlägg om Festivalen kommer inom kort och även vilka författare/band och konstnärer ni kan få möta då. :-)
2 kommentarer:

  1. Precis lagom lång beskrivning av bokmässan! Och visst blir man trött, även om man är frisk, än värre då med feber i kroppen! Du var sååå duktig som vågade gå upp på scenen och du klarade det suveränt! Bra träning inför alla kommande intervjuer... Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! <3 jo det känns bra såhär i efterhand ☺ och tack gulle er för att ni kom och stötta mig!

      Radera