Sidor

onsdag 8 oktober 2014

Höst! Underbara höst!

Jag vet inte vad det beror på men jag mår alltid så himla mycket bättre när det är höst.
Det är en speciell känsla som sakta sprider sig i kroppen, kylan gör att man tar på sig en varm go tröja, tänder lite ljus, löven blåser ner på backen och allt som tidigare var grönt har nu varma orangea, röda och gula färger. :-D Underbart!
Även doften utomhus förändras, den är klar och kall. Husen omkring eldar i sina kaminer, vinden blåser upp och nätterna kommer med frost som sedan glittrar i morgonsolen.

Jag vet att inte alla håller med mig, att många surt tar på sig jackan, slänger in ved i kaminen och sätter sig inomhus och väntar på sommaren. :-P
Men det finns inte mycket som slår en härlig höstpromenad, komma in kall om kinderna och dricka en kopp te, skriva en stund, läsa en bok eller pyssla. <3 


Just idag planerar jag lite inför hösten, kollar runt efter olika julmarknader och liknande man kan åka mellan mässorna. ;-) Men bara lokala marknader än så länge då jag inte vill åka för långt hemifrån när jag redan ska iväg till Värmland och Stockholm i höst. 

Ska börja slipa på ett bra julerbjudande också ;-) Återkommer om det! 

Så, iväg med er nu på en promenad i höstvädret sen kan ni komma in, koka te eller kaffe och läsa såklart...... läsa våra böcker tex. ;-) 

6 kommentarer:

 1. Älskar också hösten, för det mesta. Tycker alla årstider har sin charm även om jag inte är jätteglad i vintern eftersom jag knappt tål kyla och blir alldeles blå av att vara ute i en minut, oavsett hur mycket kläder jag har på mig :P Men hösten är mysig! Lagom kallt, vacker natur och så härligt att kunna tända ljus igen! Perfekt skrivarväder också! ;) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är sant alla har sin charm :-)
   Ja det är verkligen prefekt skrivarväder, synd att jag inte kommer ha så mycket tid till att skriva bara i höst. :-P Men jag ser framemot stockholm! :-)

   Kram!

   Radera
 2. Håller fullkomligt med dig. För mig är hösten den underbaraste årstiden på hela året. Det blir friskt och härligt och underbara färger. Äntligen får man en bra ursäkt till att tända ljus och dricka extra mycket te. Många älskar sommaren, men jag ser den bara som något varm man måste ta sig igenom för att äntligen få hösten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo det är sant! Sommaren är ingen favorit hos mig, kanske mest för att jag är allergisk mot värmen och solen, får stora röda utslag på hela kroppen. :-P Men det är mysigt med sommarkvällar och nätter. Men hösten står ändå högst upp på listan! Idag är det sådant där perfekt skrivväder, grått, regn och lite åska. Har redan kaffekoppen i handen och datorn i knäet. Hoppas hinna skriva några rader innan jag ska iväg. :)

   Radera
 3. Färgerna och dofterna är nog det bästa med hösten. Fast ingenting slår en höstpromenad och en varm kopp choklad eller te! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig! Gärna varm choklad med mini marshmallows :-)

   Radera