Sidor

söndag 10 november 2013

Kalla fötter...

Ju längre tiden går desto kallare blir mina fötter. :-/
Det känns som att jag har full koll samtidigt som jag inte har en aning om vad jag håller på med. Jag är förväntansfull och livrädd på samma gång. Men det kanske är bra att ha lite kalla fötter? Det kanske är ett tecken på att jag tillfullo förstår och inser hur viktigt detta är och hur noga det är att man är engagerad och passionerad i varje steg som tas.

Jag har inga höga förväntningar, jag är fullt medveten om att jag skulle kunna bli sittandes med alla böcker hemma och pengar som spolats ner i toaletten för att aldrig synas till igen. Men det är såååå värt det ändå! Jag kan inte hjälpa det, det kanske inte är det mest smartaste beslutet eller det mest säkra att ge ut min första bok själv men hur länge skulle jag inte ångra mig om jag inte ens försökte.
Så varför inte gå via de vanliga kanalerna? Varför inte vänta på att ett förlag ska tacka ja?

Jag skulle kunna göra det....men....jag tycker om att göra saker själv. Åstadkomma saker och ting på egen hand. Jag har skickat in manuset till olika förlag och fått blandad respons. En del hade inte ens läst den medan andra allvarligt funderade på att ge ut den och tyckte om den. Varför de valde i slutändan att tacka nej kan jag inte svara på men det finns många anledningar att välja bland. De förlag som tyckt om boken har jag ju fortfarande kontakt med och de är oerhört stöttande och trevliga. Kanske de vill vänta och se hur försäljningen går med första för att sedan köpa in den andra? Jag vet inte men kanske? Oavsett vilket så har jag nästan uteslutande fått positiv kritik och bra respons på första manuset och det stärker så klart min vilja att ge ut den. Jag skulle aldrig vågat mig på det utan den stöttning eller de åsikter som folk har lämnat.

Jag hade ju inte en tanke heller i början på att den faktiskt skulle ges ut. Anledningen till att jag började skriva denna var för att jag var så innerligt sugen på att läsa en riktigt bra fantasyroman men hittade ingen. Jag hade inget att läsa helt enkelt och då jag aldrig skrivit fantasy tidigare så skrev jag bara det som jag själv ville och hade inte en tanke på att någon annan skulle läsa det. Men nu sitter jag här och minns den vinterkvällen då jag började och när jag skrev ner första orden i ett manus som skulle utvecklas till att bli tre böcker. Man kan väl säga att jag förälskade mig i karaktärerna och kunde inte sluta skriva om dom (och kan fortfarande inte sluta).

Hur rädd jag än är och hur skrämmande allt detta är så är mina stunder av tvivel inte långvariga och det pirrar genast i magen och hjärtat slår lite fortare när jag tänker på att första boken faktiskt ska ges ut. Jag kommer att ha den ståendes i min bokhylla, en märklig och mäktig känsla. Även om ingen annan köper den så är det ändå värt det, man måste våga och man måste chansa.

Ha en härlig söndag allihop!
Besök gärna och "gilla" min sida på facebook Antares Bokförlag

Bilden nedanför är loggan till förlaget som designats av de alltid lika duktiga Stella Veneris Design. <3

11 kommentarer:

 1. Det är som att läsa om sig själv 2 månader tillbaka :) Lycka till! Jag vill köpa!
  En detalj: din bloggtext är lite jobbig att läsa, kanske lägga in en blankrad ibland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Astrid! Då är jag återigen inte ensam. :) Ska vara uppmärksam på texten, är väl en vana att bara skriva rakt upp och ner, ska förbättra mig. ;) Kan man beställa Porten på adlibris eller ska jag göra det via dig?

   Radera
  2. Jätteroligt om du vill köpa Porten, men du behöver inte bara för att jag vill köpa dina! Min är dyr pga så tjock... Kanske din med blir det. Skiljer mycket i pris faktiskt.mellan olika näthandlar, tror CDON ligger lägst.Eller ta det från mig. Mejla astridah54@gmail.com eller via FB :)

   Radera
  3. Jag är jättenyfiken på din bok och vill väldigt gärna läsa den :) Min första bok blir nog på 320 sidor så inte så tjock. Men den tredje kommer bli lång, kanske dela upp den i två. Får se :) Japp då mailar jag dig inom kort! :)

   Radera
 2. Lycka till!
  Att våga är att kasta sig ut i livet - och aldrig är man mer levande än då! :)

  Spännande!

  /May-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack May-Louise! Ja det är onekligen spännande, ska bli roligt och få skicka ett recensionsexemplar till dig när boken väl kommit. :)

   Radera
  2. Jag säger STORT tack på förhand! Ska bläddra försiktigt :)

   /May-Louise

   Radera
 3. Men att ge ut din bok själv kanske leder till att förlagen väljer just dig! Någonstans läste jag att de nya egenutgivarnas böcker är förlagens nya manus att välja ifrån...eller nåt i den stilen. Hur som helst så lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Paulina och detsamma!
   Ja det är mycket möjligt att det är så, att de väntar på att se vilka som det går bra för och sedan vill köpa in andra manuset. Men vi får se det är inte hela världen heller, huvudsaken för mig är att jag kommer få ge ut min bok och förhoppningsvis sälja några exemplar. :)

   Radera
 4. Hoppas verkligen att det går vägen för dig på alla sätt. Ser fram emot att följa dig på din väg.
  /Yohannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla :)
   Man blir otroligt glad av att få se alla vänliga ord och stöttning här på bloggen.

   Radera