Sidor

fredag 18 oktober 2013

Dimman lättar! Nu börjar allvaret!

Ja nu börjar allvaret! Har inte skrivit något på bloggen på två dagar då jag har gått runt med en dimma i huvudet om allt som måste göras och all  information jag låtit sjunka in.
Onsdagen på skatteverket var lika givande som förvirrande, åtminstone till en början. :) Men det var viktig information att ta del av innan jag startar upp mitt företag. Känner att jag har en mycket klarare bild och vet vad jag ska göra steg för steg. Det är riktigt läskigt och en stor del av mig vill bara strunta i allt och inte kasta mig ut i det okända, men sen finns det en större del som tycker att det ska bli spännande och är ivrig att komma igång. :) Lite av en skräckblandad förtjusning kan man säga! Ett tips och ett råd till alla som funderar på att starta enskild firma är att gå på denna informationsdagen på skatteverket innan! Det är så lätt att det blir fel annars...lättare än vad man kan tro. Dessutom får man möjlighet att prata med handläggare enbart om sitt företag och förutsättningarna för det då det kan skifta mellan olika företag om vad man har rätt till och vad man behöver veta för just sitt företag.

Första bokmanuset "Ödesgudinnans val" kommer att lämna mig för att skickas till Idus på måndag. Har bett om några dagar för att gå igenom det igen och vara säker på att det inte finns ett enda stavfel! Tack till min gudmor Åsa och min pappa som hjälpt mig att korrekturläsa manuset! ovärderligt! Sedan gör Idus en lättare korrekturläsning när manuset sätts, hoppas innerligt att jag ska klara mig undan stavfel och liknande men blir inte totalt förstörd heller om det visar sig att ett ynka ord råkat slippa igenom. Har sett i många böcker att det finns några enstaka och jag förstår det så väl. Det är lätt att missa men jag ska göra allt jag kan innan för att minska risken åtminstone. :) När man är ny så får man ta hjälp av de man känner och förhoppningsvis när det är dags för del två så kan jag anlita en korr läsare men det återstår att se.
Jag vet att jag är ute i sista minuten (jag jobbar så) men jag har äntligen döpt min bokserie!!! :-D Hela serien kommer att få namnet:
"Själarnas öden"
Något som är genomgående i bokserien är just själarna jag berättar om och deras öden som de försöker undvika eller finna!
Tredje boken börjar bli klar och ser framemot att börja på fjärde! Har i och för sig redan börjat men fortsätta på de ynka fem sidorna som bara ligger och väntar på mig. Ska även gå igenom omslag med dom och ta fram bästa möjliga för min lilla bok. Har valt en bild jag vill ha och får se vad de kan göra med den. :)
Nu rullar det igång! Håll alla tummar och tår att allt går bra! Det kommer jag göra dag som natt... :-D
Önskar alla en underbar fredag och en härlig helg!
Nu är det fredagsmyyyyyys! ;-D 


2 kommentarer:

 1. Redan gjort ett blogginlägg idag ser jag! Hoppas att du hunnit sova lite och inte varit vaken hela natten och vänt och vridit på serienamnet ;) Det blev ett jättebra namn måste jag ju få tillägga också! Kram till dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå jag har fått sova :) Pigg och utvilad idag!
   Kramar <3

   Radera