Sidor

onsdag 20 april 2016

Scifi mässan och nytt företagsnamn.


Ja nu var det ett tag sedan som jag skrev något och det beror helt enkelt på att jag inte har haft tid. :-/ 
Man vill väldigt mycket har jag märkt men det räcker inte alltid till att bara vilja och förr eller senare så kommer vissa saker att bli lidande om man inte börjar prioritera då. 
Mitt problem har snarare varit att jag har prioriterat allt samtidigt och det funkar inte helt enkelt. Men jag har de senaste dagarna börjat med att ta en sak i taget och nu känner jag att jag börjar komma ikapp med mig själv lite. :-) 

Så då så...vi var på Scifimässan i Göteborg! Hurra va kul! Det är verkligen den roligaste mässan att ställa ut på. Och vi hoppas kunna åka på den i Stockholm till hösten med. :-) 
Men helgen var bra, otroligt mycket folk som besökte och trevliga monterkollegor gjorde att helgen bara flög förbi. Alldeles för fort. :-( 


Vår monter och vårt hem under mässan :-) 


Jag hade en liten hjälpreda med mig, min sambos systerdotter Caroline som kämpade på hela helgen utan att gnälla, trots värkande fötter och trötthet. Hon gjorde ett toppenjobb och vi beslöt att vi får nog ta med henne på alla mässor framöver. ;-) 

Världens bästa hjälpreda!


Jag shoppade lite grann med, för man kan ju inte låta bli. Det blev tavlor och t-shirt och BÖCKER så klart! Jag blev intervjuad av Geekpodden en podcast om allt som har med spel, böcker och filmer att göra, samt allt relaterat till det. Kan varmt rekommendera deras podcast! 


Tja, allt som allt så hade vi en riktigt bra helg! Fick även ta upp min pappas och hans frus vardagsrum när vi på kvällen däckade så fort vi lade oss ner. Vi åt en ovanligt dyr men ofantligt god Brunch på Incontro på söndagen. Drack mängder med kaffe från Espresso house som oturligt nog bara låg ett stenkast ifrån mässan. Vi träffade Zombier, sagofigurer, aliens, Mario utan Luigi, Iron man och många fler ;-) Och Astrid gjorde oss sällskap under ett par timmar på söndagen. :-) Helgen kunde inte blivit bättre helt enkelt. :-) 
Ber om ursäkt för den sena uppdateringen. 

Och nu så verkar det som att vi måste byta namn på förlaget. Jättekul. Inte. 
Tack och lov så verkar det inte vara några problem att göra det men att komma på ett nytt namn är desto svårare..... 

Jag har dessutom blivit klar med första redigeringsomgången av manuset Mirele Dangin - första delen om de sista gudarna.  Har lyssnat på mina testläsare och ändrat och lagt till. Blev mer att lägga till om jag ska vara ärlig och manuset råkade bli cirka 50 sidor tjockare. Men men... så kan det va. 
Mycket att fixa med just nu, har fått ett första utkast till en karta av duktiga illustratören Charlotta Bävholm. Slutresultatet kommer bli grymt tror jag. Och imorgon ska jag få en första titt på omslaget. Inte färdigt men på god väg. :-) 
Manuset ska iväg till Astrid igen för en sista genomgång, sen tillbaka till mig och sen blir det en sista redigering innan den förhoppningsvis ska vara klar. :-) 
Kommer att lägga upp skissen på kartan, omslaget och första utkastet till baksidetext imorgon här på bloggen. Så kika in då om ni är nyfikna. ;-) 

Nu ska jag plugga! 
Ha det gött! 


3 kommentarer:

 1. Ja det är en konst det där att prioritera! Lycka till med det! Kram <3

  SvaraRadera
 2. Tredje boken i serien hamnade i brevlådan i måndags och sista ordet lästes igår. Den var lika fantastisk som tidigare böcker om inte bättre! Men du gjorde så jag tappade andan med epilogen!!
  Nu undrar jag om du har några rekommendationer på andra författare/böcker medan jag väntar på fortsättningen? (Har beställt tjurnatten och väntar på den däremot)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! underbart att höra att du tyckte om den :-D
   Ja jag är lite emot "cliffhangers" egentligen men Vilda bara slängde ur sig meningen precis när vi skrivit klart allt. ;-) Så jag skyller på henne.

   Jag kan rekommendera massa böcker! Älskar att läsa. Du kan också gå in på kategorin, boktips här på bloggen och kolla lite recensioner av böcker jag läst. :-)
   Men jag måste ju så klart rekommendera mina förlagskollegors böcker.
   Astrid Ahlbergs serie om Ön och Gabriella Kjeilens serie om Mellody - Looh. fantastiska böcker!

   Här kommer en lista med tips:
   Eldbunden, Ylva Lindell
   Outtalat, Sarah rees Brennan
   Alla själars natt, Deborah harkness
   Tårpilens år, Lupina Ojala
   Eldfloder, Elin Holmerin
   Att de i tid må väckas, Frida Arwen Rosesund
   En av de sista, Annah Nozlin
   Hungerspelen, Suzanne Collins
   Främlingen, Diana Gabaldon
   Völvans dotter, Saga Borg
   Rör mig inte, Maheri Tarif
   De sömnlösa, Sanna Juhlin
   Skugga över månen, Annah Nozlin

   Ja det finns så mycket mycket mer! Skulle kunna prata böcker i timmar. :-)
   Men gå in på kategorin boktips eller klicka på länken här: http://carolinehurtig.blogspot.se/search/label/Boktips%21

   Tack för att du skrev och du får gärna höra av dig igen när du läst Tjurnatten :-) Nu är jag ju nyfiken på vad du ska tycka om den. :-)

   Kram Caroline

   Radera