Sidor

fredag 27 november 2015

Nya böcker och julstress.


Julen närmar sig med stormsteg och jag har inte riktigt hunnit med känner jag. Är rädd för att det kommer att bli en lika tråkig jul som förra året (vädermässigt) med regn och 8+ grader. Man får inte riktigt in julstämningen utan snö tycker jag. Även om det inte lägger sig men bara det att det är kallt och några flingor faller räcker. 
Annars brukar vi fira jul här hos oss, blir mycket bakande och förberedning dagarna innan. Men just den biten tycker jag om. Sätter på lite julmusik och står i köket och grejar så mjölet flyger överallt. Sjunger falskt och fyller diskbänken med bunkar, slickepottar och formar. 
Lovely! ;-) 

Julen brukar vara ganska avslappnad, vi umgås, äter massvis, tittar på kalle och Karl Bertil Johnson så klart. Mot slutet av kvällen sitter de allra flesta i myskläder med en skål av ris ala malta uppkrupen i soffan. En lugn och stressfri jul med andra ord. När dagen väl är här men innan dess är det ju en annan femma. Julklappar till exempel! Vad önskar alla sig? Hur många paket per person? Pris? 
Vi brukar alltid säga att vi inte ska köpa så mycket och att alla får kanske ett paket var. Det slutar ändå alltid med att alla sitter med cirka 10 paket var. :-P 
Men på julen vill man ju skämma bort dom man bryr sig om! 

I veckan har jag julpyntat lite med :-D Brukar egentligen vänta till första advent men ville inte ägna helgen åt städ och pyntning. Så det blev några dagar tidigare.... Men nog om julen nu, jag sitter i skrivande stund och väntar på att en Ups bil ska komma hit med mina böcker! Tredje delen i min serie, Ur nattens mörker. Kikar nog ut genom fönstret var femte minut ungefär. :-P Bara för den sakens skull är jag säkert sista stoppet för dagen. :-/ 
Omslaget har jag visat många gånger men det är ju så fint. Julfärger till och med ;-) 
Vilket innebär att boken blir en perfekt julklapp ;-) 


Måste säga att jag älskar den här boken. Visserligen så älskar jag alla mina böcker, alla har något speciellt men trean har varit med mig länge. Den var ju i princip färdig när första delen gavs ut. Så jag har haft gott om tid att gå igenom den, ändra, lägga till och fördjupa mig i den på ett annat sätt. Sen tillkommer det en del nya karaktärer som alla har en liten speciell plats i mitt hjärta. Historien som påbörjades i ettan får sitt slut i trean. Fjärde boken har en helt annan handling. Jag har fått säga hejdå till flera karaktärer, onda som goda men de har varit med mig sedan början. Och som författare älskar man alla sina barn, oavsett om det är en demon eller ängel. ;-) Jag känner att jag har dragit ut på tiden lite, jag har inte riktigt velat släppa iväg trean, jag har velat behålla den hos mig ett tag till. Men jag vet att det är många som väntar på den, många som mailar och messar på facebook och frågar när den kommer ut. Det gör mig så otroligt glad att veta att mina karaktärer kommer till fina hem. 
Jag hade inte ens kunnat fortsätta ge ut böckerna om det inte vore för alla läsare. 
Ödesgudinnans val har snart sålts i 700 ex på två år. Det är dags att trycka om den och vi håller på att jobba med manuset för en ny upplaga. Alla fel ska bort och språket förbättras. Är så tacksam över att jag har Astrid till hjälp! 

Nästa år ska vi ut på vägarna igen, fler mässor och fler ställen där vi kommer att dyka upp med böckerna. I år har vi tagit det lite lugnt, mestadels på grund av privata skäl och för att vi haft mycket jobb med böckerna vi gett ut i år. Bara i år kommer vi att ha gett ut tre böcker. Tjurnatten, Kvinnan med silverhåret och Ur nattens mörker. Vad som kommer nästa år vet jag inte riktigt. Jag vågar inte lova att fjärde delen hinner bli klar....
Men kanske att något annat kommer att ges ut.... ;-) man vet aldrig. 

Nu ska jag greja lite, fixa med förlaget och allt pappersarbete som jag ligger lite efter med. 

Hoppas ni har en fin dag! 


5 kommentarer:

 1. Hugger till i hjärtat när du skriver att du måste säga adjö till somliga karaktärer... är det nödvändigt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr så är det ju det :-( Men det är tufft även med dom onda som sagt. :-(

   Radera
 2. Fick själv ett "ryck" idag och pyntade i huset inför första advent, så nu kan jag ägna mig helt åt skrivandet :)

  SvaraRadera
 3. Hej Caroline! Vill bara säga att jag hittade nyss din serie om själarnas öden och har nu sträckläst båda (mitt i tentaveckan......... så bra är dem!). Ska nu beställa hem tredje och såg att du skrivit ett inlägg om att en fjärde del också kommer komma, vilket gjorde mig överlycklig då jag trodde allt skulle sluta med denna beställning. Vill mest bara säga att dina böcker är fantastiska! Kommer spana efter alla dina uppkommande böcker i framtiden, oavsett serie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Åh vad roligt att höra! :-D
   Hoppas att du tycker om tredje lika mycket och du får gärna höra av dig igen efter att du läst den. :-)
   Det kommer att bli 6 böcker allt som allt, men handlingen i fjärde, femte och sjätte är annorlunda.
   Kan inte säga när fjärde blir klar men förhoppningsvis till nästa år.
   Men jag har skrivit en ny serie där första delen kommer att ges ut i samband med bokmässan i år. :-) Mer info om den och kommande böcker kommer att läggas ut här på bloggen och på min facebooksida.

   Tack så mycket för ditt inlägg! Betyder otroligt mycket!

   Kram från en överlycklig författare!

   Radera