Sidor

söndag 15 mars 2015

En smakebit på søndag.....
För er som inte vet det så är "En smakebit på søndag" något som den norska bloggerskan Flukten fra virkeligheten startade och går kort och gott ut på att lägga upp en smakbit ur boken man läser just nu. 
Just nu läser jag "Mellody Looh - Födelsemärket" av Gabriella P Kjeilen.

Och här kommer "smakbiten" ;-) 

"Erika, hör du mig?" Rose skakade mig
"Ja, sluta med det där", gnällde jag.
"Du svimmade. Din vekling!"
"Jag är ingen vekling!" morrade jag ilsket. Det fick Rose att backa tillbaka några steg.
"Jag hade faktiskt en dröm, om oss. Ett anordnat slagsmål mellan dig och en björn."
"Åh, ja det minns jag. Det var första gången du såg mig förvandlas. Du var så förväntansfull den dagen. Jag hade smugit dig ut från skolan och sedan mötte vi de andra tjejerna ifrån mitt gäng."
"Men du sa att kvinnor inte var tillåtna att förvandlas?"
"Det är vi inte heller, det är därför vi gör det i den förbjudna skogen. Ingen kommer dit förutom de som redan bor där."
"Vad är det för några som bor där?" frågade jag nyfiket även om jag på något sätt redan visste svaret.
"Har du någonsin hört talas om vampyrer och sådan skit?"
"Ja, själv..."
"Dum fråga, klart du har gjort det. Jag slår vad om att varenda tonårstjej häromkring drömmer om att bli kär i en vampyr", sa hon och flinade. "Hursomhelst, historierna om vampyrer kommer ifrån vår värld. Långt tillbaka fick en av oss för sig att äta en människa. I normala fall gör vi inte sånt, vi äter kött från djur precis om människor. Men han ville testa, vilket självklart var förbjudet. Som straff dödades han, men han dog inte. Istället vaknade han upp utan sitt märke men hade fortfarande kvar alla sina krafter som en formskiftare normalt får när den förvandlas. Han var otroligt snabb, stark och rakt igenom ond. En del sa att han hade gjort ett avtal med mörkret, men jag har ingen aning om ifall det är sant. Men det finns även en god stam i den förbjudna skogen, fladdermössen. Det finns inget ont i dem, de blev bara förvisade eftersom deras kvinnor är tillåtna att förvandlas. De är de som hjälper oss tjejer från oss stan att träna. Men skogen är också fylld av andra varelser som valt den mörka sidan. Mörka skuggor, onda trollkarlar och så vidare" Jag valde en smakbit från kapitel fem, för att inte spoila för mycket!
Besök gärna Gabriellas blogg om ni vill veta mer: Boken går att beställa till sitt bibliotek och även köpa på adlibris och Bokus. :-)
Hoppas ni har en skön söndag, själv är jag lite febrig och förkyld men det går åt rätt håll :-)

8 kommentarer: