Sidor

torsdag 11 december 2014

När solen tittar fram genom molnen.

Jag har inte skrivit så mycket på bloggen. Mestadels på grund av att dagarna och veckorna har gått i ett. Det är  mycket som har hänt denna höst, både med förlaget och privat.
Många känslor och mycket oro.
Mitt i allt detta har vi dessutom flyttat. Flytten har varit bra och jag stormtrivs i huset. Jag ångrar det inte en sekund men energin som går åt hade jag behövt till annat känner jag. :-P
Så på  mässa efter mässa, alla timmar i bilen att ta sig till dem, bristen på sömn, utgifter och tid som går åt till detta blir man lätt urlakad.
Jag har flertalet gånger tänkt och undrat "varför gör jag det här?" egentligen......
Men så får man ett meddelande som jag fick imorse, från en läsare. Det var ett privat meddelande så jag tänker inte avslöja vad som stod. Men det fick mig att verkligen se solen genom molnen.
En stark påminnelse om varför jag skriver, varför jag åker runt med våra böcker!
Varför detta är så viktigt för mig att jag villigt offrar tid och sömn.
Jag älskar att skriva! Att få se sin bok i tryck, att få dela med mig av världen jag precis skapat och även kunna beröra någon annan.
Jag vill att mina böcker ska vara en verklighetsflykt om man behöver det, göra en glad och erbjuda en stunds avkoppling där man blir förd till en annan värld där allt är möjligt.
Eftersom att jag inte har haft tid att skriva alls i höst så känner jag att det är precis vad jag behöver nu, för att samla  nya krafter. 

Jag har mitt fristående manus "Tjurnatten" som ska redigeras en omgång. Fick väldigt fin respons på den från en testläsare igår med som gjorde mig mycket glad!
Väntar ivrigt på att få ett första utkast till omslaget och att sedan förhoppningsvis kunna ge ut den till våren. :-D
Har inte klurat på en baksidetext ännu, mest för att jag tycker att det är så svårt! Men ska försöka :)
Tredje delen ur serien Själarnas öden kommer förmodligen inte att ges ut förrän till nästa höst.
Måste jobba med den en hel del innan den är färdig. Många trådar som ska knytas ihop och avslutas. Det är ju trots allt kulmen av allt från de tidigare böckerna som avslutas och avgör gudinnornas dimension i tredje delen. Men jag kan säga att inget är sig likt i dimensionen efter tredje boken.
på både gott och ont. :-)
Men jag vill avsluta med att säga är att mail eller meddelanden från läsare är otroligt fint att läsa för oss som skriver. Det ger energi, glädje och så mycket mer som jag inte kan sätta ord på.
Det värmer ända in i själen!   

2 kommentarer:

  1. Har också känt lite så emellanåt på sistone, undrat varför jag ens försöker. Jag vet inte vad det är men jag får för mig att jag inte jobbar tillräckligt snabbt, att jag inte får tillräckligt mycket gjort.. Vad som nu är tillräckligt, men tydligen tycker min hjärna att det är mer än det jag får gjort i alla fall. Men sådana meddelanden från läsare får en verkligen att fatta att det är värt det ändå! Känns ju helt fantastiskt att få fin respons på det man skrivit!! :D

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med er! Du har ju haft en jättejobbig höst Caroline som började med bokmässan i Göteborg. Men nu är det ju "bara" julen kvar :-) Kram på dej!

    SvaraRadera