Sidor

måndag 24 november 2014

Min skog!

Idag är en sådan där regnig och trist dag. Nästan så att man vill tända lamporna inomhus för att mota bort det mulna vädret utanför.
Men när man numera har skogen utanför dörren är det bara att ta på sig tåliga kläder och ge sig ut iallafall. :)

Vet inte om det beror på att jag är uppvuxen i en storstad eller om jag helt enkelt bara älskar skogen, men igår när jag tog min första utforskande promenad fick jag miljoner fjärilar i magen. 

Det finns verkligen inget bättre än doften från en skog.
Granarna, jorden och blöta löv....... underbart! 


Kommer man tillräckligt långt in i skogen, så långt in att inga ljud når dig från vägar eller hus blir det magiskt. När jag gick där så började jag tänka på Astrid Ahlberg, att hon fick idén till Porten från att promenera i sin egen skog. Och jag kan verkligen förstå det!
Emellanåt känns det som att man ska stöta på en portal eller liknande, atmosfären blir annorlunda och man stannar upp och ser sig omkring. Lyssnar och tittar.....
Men ingenting händer såklart :)

Jag hade Ronja med mig och hon var överlycklig, sprang fram och tillbaka, hoppade över fallna trädstammar och lyckades även finna en liten bäck hon plaskade runt i ett tag.
Gladare hund får man nog leta efter :-) 


Även huset börjar komma i ordning, har satt upp lite julsaker med som stjärnor och liknande. Brukar pynta första advent men det är ju till helgen så jag tyckte det var onödigt att vänta när jag ändå håller på och ställer upp allt.
Katterna springer runt och vill ut, men vi väntar lite med det. Får bo ett par veckor innan jag vågar släppa ut dem. 


Till helgen är det scifi-mässan i Stockholm :) Det har varit non-stop hela hösten.
Veckorna som varit nu efter Värmlandsmässan skulle ha varit mina veckor att skriva.
Men istället blev det flytt, vi har packat och kört lådor i två veckors tid nu innan den stora flytten som var i fredags. Tapetserat, krattat löv och gjort huset klart i tid. 

Längtar tills allt lugnar ner dig tillräckligt mycket så att jag har åtminstone en timme att bara skriva på per dag. andra redigeringen av trean ligger och väntar på mig med.
Och sista redigeringen av Tjurnatten. Jag har fortfarande en hög med recensionsex jag inte hunnit läsa men imorgon kommer min recension av Helena Anderssons fina bok Heimdalls söner. Så titta in imorgon!

När man har såhär mycket att göra kan man inte göra annat än bara ta en sak i taget.
Stressar man upp sig blir bara allting värre och vissa saker kanske blir liggande men det handlar om prioritet. 


Nehepp, nu ska jag fortsätta att greja här hemma. Lite bilder inuti huset kommer senare
;-) 


Hoppas ni har en bra dag! Och som avslutning bjuder jag på lite bilder från min skog. :-)

1 kommentar:

  1. Så härligt att du har fått skog inpå knuten! Grattis!! Håller med om allt du skriver, bara att jag har TVÅ lyckliga hundar :-)

    SvaraRadera