Sidor

onsdag 8 januari 2014

Mässor 2014 och julen som försvann!

Januari månad och allt känns lite overkligt, dagarna flyter samman på något sätt och jag vet knappt om det är måndag eller fredag. Julen kom och försvann, likadant med nyår! Förstod nästan inte att det var dags förrän det var över, hade lika gärna kunnat stå och jublat gott nytt år dagen efter och undrat varför det var så lite fyrverkerier på tolvslaget. :-P 

Kan det vara en åldersgrej? När man var mindre så hade man inget annat göra än att vänta, väntade hela dagarna på att julafton skulle komma. När dagen väl kom så klädde man på sig det som ens föräldrar sa åt en att ha på sig och omsvärmades sedan av släkt och familj. Sprang runt och lekte, kikade ut genom fönstret efter tomten och klämde på paketen under granen. Julmusik hördes överallt och juldofter låg i luften, man blev till bredden fylld av julstämning utan att ens vara medveten om det. 
Men nu, jag gör nog inget annat än att stressa, oroa mig och dubbelkollar allt. Maten ska lagas, huset ska städas och lussekatter ska bakas. Jag sätter på julmusik i bakgrunden som för att tvinga igång stämningen jag alltid hade som barn. Det fungerar inte riktigt likadant idag. Varför är det svårare att komma i stämning som vuxen? Kanske för att man hela tiden har den här stressen, pengar flyger iväg för att aldrig synas till igen och ovanpå detta så ska man klara av det vardagliga livet med. 

Jag menar inte alls att klaga på något sätt, jag bara funderar på varför det har blivit såhär. Ska man verkligen kunna njuta av julen så känns det som att det enda man kan göra är att luta sig tillbaka och låta alla andra stressa runt en. Men det är ju inte rättvist. Jag tycker dessutom om att göra det, önskade bara att jag hade en klon. :-) Nåja jag får försöka finslipa på mitt tillvägagångssätt till nästa år och kanske delegera mer än vad jag gjorde i år. Ser framemot ett nytt år och hoppas 2014 kan vara lite snällare när det gäller vissa saker. 

I december sålde jag många böcker, veckan innan jul var galen! Jag fattade ingenting. Alla frågade hur det kändes nu när boken kommit men jag kunde inte svara. Jag hade inte tid att sitta ner och ta in ögonblicket. De dagarna är bara en oformlig massa av diffusa minnen. :-P 

Men nu i januari så går försäljningen lite segare kan jag ju säga, :-/ det oroar mig något. Sen är jag ju en människa som oroar sig för allt, hela tiden och jag borde egentligen bara ta ett djupt andetag och ha lite is i magen. Är inbokad på tre mässor i vår tex, det ska bli riktigt roligt! 
Den första är Bokmässa Örebro den 28 - 29 Mars. Där jag kommer dela bord med andra fantasyförfattare. Länk kommer här:  Bokmässan ÖrebroDen andra mässan är Andra Världar mässan i Mullsjö 26 - 27 April, ska även det bli jätteroligt! Mässan hålls på sägnernas hus och jag är väldigt nyfiken på det stället. Mässan i sig verkar väldigt spännande, mysig och rolig! Allt som en mässa ska vara! Såhär säger de själva om det: 

"Andra Världar är bokmässan med inriktning mot fantasy, science fiction, skräck och annan fantastik. Här står förlagen och författarna sida vid sida, vilket gör det lättare att hitta de där guldkornen som annars försvinner i mängden eller inte får synas alls. Eller varför inte passa på att få tips och råd för egna projekt? Till Andra Världar kommer även de speltillverkare, illustratörer och andra sagolika hantverkare som vill delta i detta tvådagarsblot för vår älskade fantastik."
Vårt Bokförlag som ni kan följa på Facebook kommer att lotta ut två biljetter till denna mässan, så håll utkik!! Annars hoppas vi verkligen att vi ses där! Är en mässa väl värd att besöka om man gillar fantasy, Science fiction, skräck och annan Fantastik! Loggan har en drake, bara det är värt ett besök tycker jag! Länk finns här: Andra VärldarDen tredje mässan då som vi ska ställa ut på är Gothcon i Göteborg! Sveriges äldsta spelkonvent som äger rum varje påsk! De har uttryck en önskan om att locka fler tjejer till mässan och det höll vi såklart med om! Så vi kommer att ha ett bord där och försöka sälja Ödesgudinnans val och förhoppningsvis lyckas dra dit lite tjejer med marknadsföring innan. Såhär säger de själva: 

"GothCon är Sveriges största och äldsta spelkonvent. Konventet brukar locka mellan 1500 och 2000 besökare varje år - en stor, trevlig och fridsam grupp människor som tycker om alla typer av spel. Traditionellt sett främst rollspel men numera även brädspel, figurspel, kortspel och lajv."

Är det någon annan fantasyförfattare som läser detta och skulle kunna tänka sig att ställa ut så vore det jätteroligt! Länk till hemsidan: Gothcon


Det var lite grann om vad som händer framöver, vi hoppas såklart att vi ses på någon av dessa mässor! Ha en härlig onsdag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar