Sidor

torsdag 26 december 2013

Jul,böcker, recensioner och de första tappade stegen.

God jul och gott nytt år! 
2013 har verkligen varit ett år av oväntade händelser och snabba vändningar i livet. Mycket har hänt och det är ett år som både varit jobbigt och roligt. 

Kan börja med min första bok som nu fått sin första recension, som var väldigt rolig och upplyftande att läsa. Trodde aldrig att jag skulle få en så bra recension som jag ändå fick. Fast jag har fortfarande svårt att begripa att det finns dom som faktiskt tycker om det jag skriver och vill läsa mer. För att vara någon som aldrig vandrat i den världen innan och endast läst böcker som väckt min nyfikenhet utan någon större koll på författare och förlag så trodde jag att jag skulle få doppa tån i poolen för att sedan dra mig tillbaka. Men detta har gett mig mersmak och vilja att ge ut andra boken ännu mer. Första boken är inte perfekt, den har fel och brister precis som jag. Vi var några få som jobbade med den och kämpade för att få ut den på marknaden med en extremt liten budget. Vissa kanske tycker att jag borde väntat tills jag hade råd att ge första manuset den professionella uppmärksamhet som böcker vanligtvis får av lektörer och korrläsare. Men jag vet också att hade jag inte tagit detta steg nu så hade det aldrig blivit av. Ibland får man helt enkelt göra sitt bästa. Knipa ihop ögonen, hålla för näsan och dyka i poolen. Slutresultatet har ändå blivit en bok jag kan känna mig stolt och nöjd över. Och att så många ändå tycker om den gör att jag inte ångrar mitt beslut en sekund. 

När det kommer till andra boken som jag nu ska börja slipa på så ska den skickas ut till testläsare och sedan granskas på det sätt som ettan inte hade möjlighet att bli. Så finns det någon som är intresserad av att läsa del två och ge ärlig feedback så hör av er! :-) 

Vill ni läsa recensionen kan ni göra det här May-Louise Skrivpedagog :-)Julen har ju varit här med! Och jag måste säga att efter all stress och oro så hade vi en väldigt mysig jul med familjen! jag bara njöt hela dagen och kvällen av att ha människor omkring mig som jag tycker om och bryr mig om. Julklapparna blev en hit från alla håll och jag fick en surfplatta som jag skriver på just nu. :-)den krånglar lite med att lägga upp bilder för tillfället så det får bli endast text denna gång. 
Ska undersöka detta och återkomma när jag fått ordning på det eller hålla mig till datorn vid blogginläggen :-D 

Återigen god jul! Stor kram från mig! 


7 kommentarer:

 1. Du har mängder av berättelser inom dig och din resa är fantastiskt spännande att följa! Språkligt kan en författare alltid bearbeta sin text - ibland till den gräns att det inte är roligt längre och då gäller det att välja "ska jag eller ej?" Du valde att printa boken och nu har du en läsarkrets. Även inkluderat mig! :)

  I nuläget har jag alltför många böcker på mitt bord som ska recenseras och därför måste jag låta provläsningarna gå till andra. Vid din tredje bok hoppas jag ha tid igen! För en sak är säker - du lär skriva många om Aria och hennes släkt!

  (PS om Ulrika ser detta som hjälpte mig att rätta de fel jag gjort i min recension, vill jag säga tack till henne! Jag schabblade bort hennes kommentar! Teknik är inte min starkaste sida)! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det kommer jag nog att göra :-) Kan inte sluta skriva verkar det som.
   Hoppas du har mer tid när det är dags för bok tre och jag kommer skicka tvåan till dig när det är dags för recension! :-D

   Radera
 2. Tycker jag låter strålande!
  Tid ja, den ska jag försöka tänja ut lite under nästa år - nu rullar det på nästan för snabbt. :)

  (fick bl.a glas i julklapp...såg idag vad de heter "Aria"!)

  /ML

  SvaraRadera
 3. Hittade dig via Fantasygrottan. Tycker din bok verkar väldigt spännande, helt klart något i min smak! :) Planerar själv att satsa på egenutgivning vad gäller mitt manus och tänker att jag också måste ta klivet även om jag inte riktigt har råd egentligen. Har haft många testläsare och vet att många väntar ivrigt på att boken ska komma ut så det får bara bära eller brista helt enkelt :) Kul att hitta ännu en egentutgivare och en ny blogg att följa.
  Önskar dig all lycka med din bokserie och ditt förlag!
  Mvh Gabriella Poopuu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gabriella!
   Ja det är svårt att ta det beslutet och steget mot egenutgivning men jag har inte ångrat mig en sekund. Det finns inget som slår känslan av att hålla sin egen bok i handen eller se den i händerna på någon annan. :)
   Första boken blev ju som sagt utgiven med en liten budget och det är kämpigt men värt det ändå i slutändan.
   Är du medlem i föreningen egenutgivarna? om inte så bli det, det är en härlig grupp med ca 130 medlemmar som stöttar och hjälper varandra. Det finns även en facebooksida man kan lägga ut vilka frågor som helst på och det är alltid ett par som svarar och är villiga att hjälpa till. Även om man inte gett ut något så kan man bli medlem och ställa frågor om funderingar man har och kanske även bli inspirerad av andra som redan tagit steget och är inne på sin femte eller sjätte bok. :)
   Önskar dig all lycka till! och är det något du undrar över så bara fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan om jag kan hjälpa till på något sätt.
   Har du någon blogg man kan följa, vill gärna se hur det går för dig på din resa. :)

   Mvh Caroline Hurtig

   Radera
  2. Hej igen!
   Än så länge är jag inte med i egenutgivarna men jag har funderat många gånger på att gå med. Det verkar vara en väldigt bra grupp! Känner en del egenutgivare härifrån Jönköping där jag bor men det skadar aldrig att lära känna ännu fler :)
   Jag har två olika bloggar, en personlig och en bok- och filmblogg. Skriver lite om mitt eget skrivande i båda. Tanken är att jag ska skapa en egen hemsida till förlaget sen och där ha en författarblogg istället för de här två olika men än så länge är det uppdelat. Du hittar dem på: http://gabriellapoopuu.blogspot.se/, http://ponkissons.blogg.se/. Min bok finns även på facebook om du söker på "Mellody Looh - Födelsemärket". Ska bli kul att kunna följa varandras resor. Härligt att ha någon mer jag kan fråga om allt också.
   Jag planerar att ge ut via Publit istället för att trycka upp en större upplaga. Tror det passar mig bäst, åtminstone nu med första boken. Och sen ska jag ge ut den som e-bok. Hade först riktat in mig på februari men då jag fortfarande inte har anlitat en korrekturläsare och inte riktigt har råd med det för tillfället så får det nog skjutas fram några månader. Du har inget tips på någon billig korrekturläsare annars? Den billigaste jag hittat tar 2500 vilket egentligen inte är så mkt men när man är studerande och bara jobbar extra blir det lite tight!
   Ha en fin söndag :)
   Mvh Gabriella

   Radera
  3. Hej!
   Ja absolut, känner du att publit är rätt för dig så ska du absolut använda av dem. Jag hade själv ingen proffesionell korrekturläsare till mitt manus och har även fått lite bakläxa om det att grammatiken inte är hundra procent i boken. men som sagt så hade jag väldigt liten budget och valde att göra på detta sätt. Ska anlita en korrekturläsare till del två däremot och letar själv efter någon som tar ett rimligt pris. Men det är ju ett hästjobb rent ut sagt att korrekturläsa en hel bok så tror inte det går att få så mycket billigare om man inte känner en lärare eller någon som är väldigt duktig på grammatik och stavning mm och är villig att göra det mot en symbolisk summa. Hör efter om det finns någon sådan i din bekantskapskrets eller "nån som känner nån". Tråkigt när pengar ska ställa till det men förstår sin situation då jag själv är i den. :)
   Och jag tycker absolut att du ska gå med i egenutgivarna, väldigt givande! plus att man kan samarbeta och ställa ut på olika mässor tillsammans och liknande.
   Bara fråga på om du har några funderingar!
   Trevlig kväll!
   /Caroline

   Radera