Sidor

onsdag 9 oktober 2013

Morgonkaffe och beslutsångest!


God morgon!

Sitter med kaffekoppen vid datorn och går igenom det tredje manuset.
Jag inser att jag måste avsluta den, den måste skrivas färdigt och jag undrar  varför jag alltid i slutet på alla mina manus drabbas av beslutsångest?
Det är ju inte skrivet i sten och allting går att ändra så även om jag skulle vara missnöjd med en händelseutveckling eller ett slut så går det ju alltid att ändra. Tredje boken är ju dessutom långtifrån att bli utgiven så tid att jobba på det finns. Men det är nog så att jag kan "släppa" ett manus med gott samvete om jag är nöjd med hur den slutade för annars skulle jag nog gå och störa mig på det tills det blev ändrat.
Så det är egentligen bara att knyta ihop alla trådar och skriva färdigt, jag har hela händelseutvecklingen klar för mig förutom några enstaka detaljer. Och som alltid när jag inte kan bestämma mig så brukar det hjälpa att bara skriva. Man känner längs vägen hur det ska gå och det är lite spännande och skriva på det sättet, utan att veta vad som ska hända själv.
Det har hänt många gånger att en story får en annan vändning eller att en karaktär får något helt nytt att tacklas med när jag gör så. Men vissa av mina bästa idéer kommer även från att han gjort på det sättet. Låta fantasin flöda fritt och bara känna vart det tar hän. Jag är inte på något sätt organiserad när jag skriver ett manus, och skulle säkert förfära många och har förfärat några av mina vänner som starkt påpekat att jag borde skriva upp hela handlingen och karaktärerna  så att jag inte glömmer.
Tro mig, jag glömmer inte!
En bra idé eller en karaktär ligger och pockar på min uppmärksamhet ända tills det blir skrivet och jag har inga problem med att hålla isär karaktärerna eller minnas vad jag tidigare skrivit. Alla är vi olika och jag fungerar på det här sättet, medan andra trivs bättre med att ha det strukturerat. Det enda jag i all hast kan skriva ner är en specifik detalj som knappas in i "memo" på min mobil. Så nu ska jag fylla på min kopp med mer kaffe, ringa och kolla upp litegrann omkring det första manuset innan jag ägnar några timmar åt den tredje delen. Ska även försöka skriva litegrann om den första boken här på bloggen, förmodligen ikväll.
Önskar alla en underbar dag!
//Caroline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar