Sidor

tisdag 9 september 2014

Boktips: Skugga över månen - Annah Nozlin

För ca en vecka sedan fick jag hem Skugga över månen. Första delen i en serie som är beräknad att bli tre delar. Jag har tidigare läst Annahs första serie om Ekens dotter och fullkomligt älskade dom böckerna. Så mina förväntningar på denna var rätt höga. ;-) 

Först lite kort om handlingen: 

Hennes ögon skvallrar om en hemlighet som ingen vill veta.
Den föräldralösa flickan Mira blir återigen hemlös när hennes hus brinner ner och hon tvingas klara sig själv. Trots att det är förbjudet dras hon till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj.
Ett sekel har passerat sedan kriget mot kung Jalpesh och trädälvorna har lämnat de Nordliga kungadömena. Efter många år har två trädälvor nu återvänt.
Kanske är det ödet, som stjärnorna styr, som gör att Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca. Storkonungen utfäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna.
En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.


Vad jag tyckte: Som vanligt så älskar jag Annahs värld! När jag läste första serien hade jag en önskan om att få veta mer om världen den utspelade sig i och det fick jag verkligen nu, den är fantastisk! Man får se allt från de fattiga områdena till stora salar av ädelstenar och kungligheter. Sen skriver Annah så otroligt bra att läsandet alltid har ett flyt, en mjuk ström man flyter med i. Skickligheten i att hela tiden locka läsaren att fortsätta är en begåvning och jag kunde inte lägga ifrån mig boken. Insåg att jag skummade igenom sidorna ett tag för att min sambo väntade på mig att vi skulle åka till affären och jag ville veta vad som hände!! Det var ju så spännande! Men jag fick lugnat ner mig, lägga ifrån mig boken för att kunna ge den den uppmärksamhet som krävs för att hinna läsa och se alla detaljer Annah smyger in i texten. Det är verkligen ingen bok man skumläser. 
Det är lite lugnare tempo i denna boken, men det ska ju bli tre delar med och det är något väldigt avslappnande med att historien inte stressas fram. Små delar och händelser från de tidigare böckerna finns med och det ger en kittlande känsla i magen av igenkännande. Några karaktärer från de förra är med i denna och det pratas om andra som varit huvudkaraktärer i de tidigare. Man förstår att något hänt och vill veta vad som har hänt de gamla samtidigt som man lär känna de nya. I den tidigare serien som handlade om Kel, så tog hon väldigt mycket plats. Hon visste vad hon ville, hon var stark och absolut ingen tyst liten mus. Medan Mira i denna boken är den tysta lilla musen som gärna håller sig i bakgrunden. Hon har inre tankar som är betydligt starkare än de hon uttrycker och drömmar som svävar högt över himlen men hon vågar aldrig riktigt tro på dem. Jag vill skrika på Mira att komma ur sitt skal lika mycket som jag ville skrika på Kel att lugna ner sig. ;-) Hahaha! Prinsen har jag inte hunnit få något grepp om, han säger inte mycket helt enkelt. Hoppas på att få lära känna honom bättre i nästa bok! :-) Ja vad mer kan jag säga, jag har levt i den världen i två dagar nu och suckar över att behöva lämna den. Slutet var ju minst sagt enerverande också! ;-) Det är spännande, kittlande och romantiskt!
Jag kan verkligen rekommendera Annahs böcker och ni är galna om ni inte läser dem!
Ni kan köpa dom här: www.nozlin.se 

2 kommentarer:

  1. Haha oj. Många lovord. Kanske man skulle ge sig på den boken snart då! :)

    SvaraRadera
  2. Jag har den hemma, får försöka hålla fingrarna borta för har andra i kö... :-)

    SvaraRadera