Sidor

onsdag 2 mars 2016

Boktips! Att hitta glädje i skrivandet av Kim M Kimselius

Nu var det ett tag sedan som jag skrev något på bloggen. Tiden har helt enkelt inte räckt till tyvärr. Förlaget har krävt mer tid än vanligt och framförallt nu i samband med bokrean. :-) 
Det gäller att ha många bollar i luften, förlag, plugg, jobb och skrivande. Prioriterade i den ordningen. Vilket innebär att jag  inte hunnit skriva något alls nästan. 
Sedan vill ju min sambo att jag gärna umgås med honom lite också, huset behöver städas och maten måste lagas. ;-) För att inte tala om tvätten! Nåja, han hjälper ju till här hemma medan jag stressar runt med allt annat :-) 

Men nu har jag läst färdigt en bok som jag påbörjade i dec. 
Att hitta glädje i skrivandet av Kim M Kimselius. 

Drömmer du om att bli författare? Har svårt att komma igång med skrivandet? 
Du kanske inte får ordning på idéer och tankar?
Då tycker jag att du ska läsa denna bok. 
Med många års erfarenhet och med närmare 40 utgivna böcker sitter Kim på ett berg av kunskap hon mer än gärna delar med sig av. 
Boken är full av handfasta råd, tips och konkreta övningar. 
Hon berättar allt om karaktärer, gestaltning, miljöbeskrivningar, handling, den röda tråden och allt är väldigt noggrant beskrivet. 
Kim har ett härligt sätt att kunna förklara komplexa moment i skrivandet på ett enkelt sätt som är lätt att förstå. 
Den här boken tar dig från en första idé tills att du är redo att skicka in till ett förlag eller kanske ge ut själv. Vilka frågor man än kan tänkas ha så finns det ett svar i boken. 
Önskar själv att jag hade haft denna när jag gav ut min debutbok. :-) 

Kim är väldigt noga med att upprepa att man inte ska skriva för någon annan än en själv! Man ska inte fokusera eller tänka på vem/vilka som kommer att läsa den sen. Skriv vad du själv vill läsa. Vilket jag helt och full håller med om. Skriver man för någon annan är det lätt att man fastnar. Jag har skrivit alla mina böcker för mig själv. Utan en tanke på att någon faktiskt ska läsa sen. För jag har ju alltid valet att inte visa vad jag skrivit. 
Så släpp den stressen och pressen och bara skriv! 

Kort och gott så är det en bok för alla som behöver lite inspiration i sitt skrivande, råd och tips längs vägen mot slutprodukten. :-) Och jag tycker att Kim förklarar allting bra, blandat med personliga historier blir boken mer än bara en faktabok. 
Man får följa med in i Kims skrivarvärld och jag förstår att hon trivs där :-)

Något som är extra kul är att i boken så tipsar Kim och min debutbok ödesgudinnans val i kapitel 50 "Att skriva fantasy" 
Och det är ju rätt häftigt, tack Kim! :-) 

Läs mer om Kim här och för att köpa boken kan ni besöka tex Adlibris och Bokus3 kommentarer:

 1. Tack för en härlig recension <3
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 2. Lånade hem den från bibblan och läste lite för ett tag sen, men måste se till att köpa hem ett exemplar snart. Älskar hennes första skrivbok! Det är min lilla skrivarbibel! :)

  SvaraRadera
 3. Har inte hunnit läsa så mycket ur boken, men den verkar lovande! :)

  SvaraRadera