Sidor

fredag 29 maj 2015

Bokevent Torp Köpcentrum!

Så där ja! Nu är man fit for fight igen. 
Några dagar med smärta är nu äntligen slut och trots att jag är galet trött så är det underbart att inte vakna med värk. :-) 

Ojojoj det händer mycket framöver. Jag håller på och skriver, redigerar och testläser. 
Imorgon kommer jag och Astrid samt en del andra författare ha ett bokevent på Torp köpcentrum här i Uddevalla. Galet nervös! 
Har aldrig varit med på ett bokevent eller har en aning om vad som väntar. Men jag hoppas på lite härligt bokprat och någon såld bok. :-) 

Har läst en del med, två recensioner ska skrivas och publiceras. Men det får nog bli tidigast på söndag eller början av nästa vecka. :-) 

Men har ni vägarna förbi imorgon så titta gärna in! Ge mig en kram och tjöta lite. :-) 


torsdag 21 maj 2015

Läshögen bara växer och växer......

Tänkte skriva lite om vad jag läser just nu och vad som ligger och väntar. :-) 
Har ju som sagt verkligen kommit in i en läsperiod men det har inte påverkat mitt skrivande denna gång. Just nu varvar jag med skrivande och läsande faktiskt. :-) 
Är alldeles snart klar med läsningen av Astrids tredje del om Ön. Lite tråkigt att den snart är slut bara känner jag..... Men jag kommer säkert få läsa den en gång till innan tryck. :-) 

Jahopp, så vad läser jag nu? 
Jag växlar mellan tre böcker för tillfället. (Ni ser dem till höger på skärmen med) 



Började på Systrars öde i förrgår och har kommit en tredjedel in i boken ungefär. Den är redan bättre än tvåan och jag läser med spänning. Odinsbarn har jag hört så mycket om och jag har velat läsa den. Har inte kommit så långt med det verkar lovande. :-)
Enklav började jag på idag, kunde inte motstå att börja med den, det är ju zombies! 

Än så länge känns den bra, det är en helt ny tolkning på zombies och jag gillar det. 

Vad som ligger och väntar är då: 




Som ni ser är det ett gäng härliga böcker! Ser verkligen fram emot att läsa allihop! 
Kretsen fick vänta lite när Enklav kom idag men jag är nyfiken på den. 
Jag läste Maggie Stiefvaters första bok Frost. Den tyckte jag inte om alls. Jag hoppas att hon som författare har utvecklats sen dess för jag kände ändå att det skulle kunna bli bra om hon bara bestämde sig för hur hon vill skriva. Så därför ger jag Kretsen en chans. :-) 
Magikerna har beskrivits som Harry Potter för vuxna. Tänker inte ens kommentera att Harry Potter inte skulle vara för vuxna, för det är den. Jag avskyr att sätta ålder på böcker. Men jag avskyr nog mest att folk följer dess markeringar som om de vore lag. Är du trettio kan du inte läsa en där åldern är 13-15 år. Nej fy och skam om man gjorde det! Suck. 
Nåja, den har beskrivits så i alla fall och bådar ju gott även om jag inte håller med det där vuxna köret. 
Häxa hittade jag på biblioteket och blev nyfiken, har aldrig hört talas om den innan, så är det någon som läst den, lämna gärna en kommentar och säg vad du tyckte. :-) 
Rubinröd har jag hört mycket gott om. Hallå, det står ju tidlös kärlek på omslaget, jag är en sucker för lite romantik. <3 
Och sist men absolut inte minst är Sista riket, första delen i mistborn serien. Det är en tegelsten på 745 sidor och jag är grymt taggad på att läsa den. Men jag sparar den till sommaren (om jag kan hålla mig). 

Vet inte hur detta ska gå, jag ska på ett bokevent den 30 maj där jag ska stå som författare och signera mina böcker tillsammans med andra författare. Och de har böcker med sig jag vill köpa och läsa. 13 juni ska jag till Andra världar mässan och där finns det böcker jag vill köpa och läsa! 
Mitt i allt detta ska jag skriva, redigera och sköta förlaget med. ;-) 
Men det känns inte alls jobbigt faktiskt! Ska njuta i fulla drag för framåt hösten är det nya vindar som sveper men mer om det längre fram ;-) 

Hoppas ni får en trevlig helg! Själv ska jag nog läsa ;-) 



tisdag 19 maj 2015

Boktips: Stjärnmärkt av Jessica Spotswood

Jag har precis läst ut Stjärnmärkt som är andra delen om Systrarna Cahill. 

Detta står det om den på Adlibris: 

Stjärnmärkt tar oss tillbaka till ett alternativt New England i slutet av 1800-talet - en värld befolkad av häxor, tyngd av brödraskapets förtryck och en ödestyngd profetia.

Cate har gått med i systraskapet, en hemlig sammanslutning av häxor. Där axlar hon motvilligt den tunga bördan av att vara den utvalda, den häxa som en gammal profetia pekat ut som den som ska leda kampen mot brödraskapets tyranni och få till stånd en ny magisk tidsålder.


Men även inom systraskapet härskar intrigerna. Lojaliteter och tidigare allianser prövas, svek och faror lurar bakom varje hörn och systrarnas mod, kärlek och vilja att beskydda de man älskar testas till max.


Det var lite jobbigt att ta sig igenom denna boken, kanske mestadels för att det inte händer så mycket i själva handlingen förrän på slutet där allt tycks hända på samma gång och en del blir utlämnat, tråkigt nog. 

Vad som det har varit mest fokus på i denna del är politiken känns det som, hemliga samtal och utvärderande av medmänniskor som går att lita på eller inte. Vem är oraklet? Meningar går isär och relationer splittras. Det är en annan form av spänning som jag hade lite svårt att till mig om jag ska vara ärlig och jag kan inte säga exakt vad det beror på. 
Jag kanske hade förväntat mig mer..... 
En del karaktärer är svåra att förstå sig på, deras val och beteende. Man får aldrig veta varför de är som de är. Eller varför de vill som de vill. 
Huvudkaraktären Cate svänger i sitt humör och i sina beslut. Något som blir en aningen påfrestande efter ett tag. Vet inte om författaren vill få till kvalen som en ung kvinna i en svår tid tvingas genomlida, men hon känns bara velig och svag. 
Ändå gillar jag henne på något sätt och slutet lovar gott om fortsättningen. 
Hade den inte slutat som den gjorde hade jag nog inte läst tredje delen men nu kommer jag att ge den en chans. 

Beskrivningarna är precis lagom och vackert målande medan man läser, utan att det blir för långrandigt och stör i läsningen så smälter beskrivningarna in naturligt i handlingen. 

Miljön ska ju vara ett alternativt 1800-tal i England men det känns inte trovärdigt. 
Men om man bortser från det och köper författarens värld utan att analysera den för mycket är miljön skrämmande men samtidigt magisk. Man håller andan emellanåt för man lever sig in så i berättelsen. Brödraskapet styr med skräck och man hatar dem lika mycket som man blir rädd för dem. Mycket skickligt gjort av författaren. 
Det finns inga gråskalor i denna värld, allt är svart eller vitt enligt brödraskapet. 
Jag kan känna att det är lite samma med häxorna, vissa häxor borde verkligen inte få vara en del av deras gemenskap men bara för att de är häxor så är de automatiskt välkomna. Sedan får de ställa till med hur mycket jäkelskap som helst tydligen utan några konsekvenser. Önskar någon form av ledare i nästa bok, så att inte häxorna bara kan göra vad de vill utan någon att stå till svars för. 
För det är inte bara en olydig häxa, vi talar om halva "skolan" inklusive äldre lärare som man tycker borde vara klokare. 
Men men... ålder är inte alltid ett intyg på visdom. 

Trots allt så gillade jag första delen även om andra var lite ljummen så ser jag fram emot tredje. Vilken tur att den ligger på mitt nattduksbord och väntar då ;-) 


Boken finns att köpa på tex Adlibris. Eller låna den på biblioteket! 





söndag 17 maj 2015

Intervju med författaren Gabriella P. Kjeilen


Idag intervjuar jag fantasy författaren Gabriella P. Kjeilen på fantasivärldar - bloggen.

Titta förbi och läsa om vem hon skulle vara vän med av sina karaktärer och var i världen hon skapat som hon skulle vilja bo. :-) 

Fantasivärldar            



tisdag 12 maj 2015

Omslaget till Ur nattens mörker!

Har precis fått se omslaget till Ur nattens mörker som är tredje delen ur Själarnas öden. 

Jag är så galet nöjd! Och jag är så glad att jag har valt en fantastisk omslagsdesigner! 
Stella Veneris Design heter de och kontaktas enklast via sin sida på facebook. 

Om omslaget kan jag bara säga nom, nom, nom, nom........nom. Love it! 


Sommar, skriva, recensioner och trädgård....

Vad har hänt egentligen, jag vet att det är vår men regnet och blåsten är så tröttsamma! 
Jag behöver greja i trädgården och rensa ogräs, fixa i ordning och högtryckstvätta :-) 

Vi ska ju ha studentfest här om bara några veckor så jag hoppas på fint väder snart! 
Har funderat på vad jag ska sätta för blommor med, jag har inte bestämt mig ännu men rabatten på baksidan av huset som jag haft mest huvudbry över har löst sig kan man säga. När jag började rensa där var hela rabatten täckt av gräs som jag drog bort och grävde upp. Hittade då små skott som trängde sig upp ur jorden och lät de vara kvar. Tänkte att jag får väl vänta och se vad det blir av dem. :-) Men nu har det helt plötsligt blivit två vackra buskar. Stora och fina! Och mittemellan buskarna kommer det rabarber! Hurra! 
Jag hade redan planer på att sätta rabarber just där men den tanken hade någon innan mig tydligen. Nu är det bara en knöl men någon trädgårdskunnig kanske kan tala om för mig om de sprider sig eller om jag helt enkelt ska köpa en knöl till? 

Nåja, syrenens knoppar börjar spricka upp och hallonbuskarna har fått fina blad. Ska ta kort en dag när det är lite finare väder. ;-) 
Ser fram emot en härlig sommar i min trädgård! 

Och arbetet med fjärde delen fortsätter, jag har kommit en bra bit på vägen men det är fortfarande mycket kvar. Satt hela dagen igår med den i princip, såg upp från datorn en stund och insåg att klockan var 8 på kvällen. Jösses, var tog dagen vägen?! 
Min sambo hade kommit hem och till och med varit en vända i affären medan jag suttit klistrad vid datorn. Fick dåligt samvete och gick ner och gjorde middag iallafall :-) 

Jo, vi såg Game of Thrones igår med.....suck. Den blir bara sämre och sämre. Finns nog en del som skulle vilja örfila mig för ett sådant uttalande, men seriöst. Jag vet inte om jag orkar titta längre. Jag har inte läst böckerna, så jag har ingen aning om hur de är. Men serien är jag så galet trött på, det är våld, sex, våld, sex och oftast våldsamt sex med.  
Handlingen känns tröttsam, ja de vill ta över, den och den vill bli kung men det händer inget. Mycket snack och liten verkstad kan man säga! Jag hejar på drakarna, släpp ut dem så kan de flyga runt och elda upp allihop. Hurra! 
Okej, nu har jag fått gnälla lite om den serien.... 

Har fått två jättefina recensioner på Tjurnatten! :-) 
Det är Bokparadiset och Bokhuset som recenserat och så här säger de: 

Bokparadiset: 
"Caroline skriver på ett sånt härligt sätt att sidorna bara flyger förbi. Det är hela tiden saker som händer och därför gör det boken snabbläst. Det är en bladvändare som inte tar lång tid att flyga igenom. Jag kan absolut tänka mig att läsa mer av henne!" 
Ni kan läsa hela recensionen här.

Bokhuset: 
"Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Den är slingrande och långsam på ett behagligt sätt. Ändå händer det saker hela tiden och den blir aldrig tråkig. Den väckte också väldigt mycket känslor hos mig som växlade under läsningens gång. Författaren har nämligen mycket att säga." Ni kan läsa hela recensionen här.

Jag blir så glad när någon tycker om mina böcker :-) Det är en fantastisk känsla och jag kan inte var mer tacksam över deras fina ord. Det ger mig energi och inspiration till att skriva mer. :-) 

Nej, nu ska jag bita tag i fjärde delen igen, glädja mig åt de fina recensionerna och dricka te medan regnet fortsätter att falla utanför. 

Kram! 







fredag 8 maj 2015

Att skriva om när det inte känns rätt.....

Jag har ju nämnt tidigare att jag börjat skriva på del fem i serien Själarnas öden. 
Femte delen är jag jättenöjd med och jag har en klar plan över hela manuset. Har även börjat spåna om sjätte delen som kommer sitta ihop med femte. 
Men fjärde delen.... jag är på sätt och vis nöjd med 50% av manuset. Men resten har jag känt ganska länge att det är något som inte stämmer. En magkänsla som gjort att jag läst manuset flera gånger och verkligen försökt komma på vad det är som gör att jag inte är nöjd. Jag tycker om karaktärerna och jag tycker om handlingen men nu tror jag att jag har kommit på det, den är inte logisk. 

Jag vet att det låter jättemärkligt. Det är fantasy och det behöver inte alls vara logiskt alla gånger men efter händelserna i tredje så blir fjärde delen inte logisk. Var det utspelar sig känns inte rätt, handlingen känns lite svajig och jag insåg att jag var tvungen att ändra alltihop. Ändra för att få det att passa ihop! 

Femte delen som jag är nöjd med kommer såklart påverkas men inte i några stora drag det är mest fjärde som ska anpassas till både tredje och femte. Vilket gör att jag vill slita mitt hår just nu. Det kommer att gå, jag har helt klart för mig hur allt kommer att utspela sig men nu ska jag bara skriva det också, ändra i redan existerande text och lägga till och ta bort. 
Att skriva nytt, klistra in gammalt och ändra är rätt påfrestande har jag upptäckt men jag är säker på att slutresultaten kommer att bli bättre och jag kommer att känna mig lika nöjd med denna som jag varit med de andra. 
Det känns lite som att sitta med ett 1000 delar pussel av bara himmel...... 
Men det är det värt, jag hade nog aldrig kunnat skicka fjärde delen till tryck så som det såg ut från början. Och det måste kännas bra, man måste känna att nu har jag gjort allt jag har kunnat. Nu är den redo att tryckas! 

Men när hjärnan börjar koka och svarta fläckar flyter framför ögonen tar jag en paus och sticker ut på en liten promenad. Ska dela med mig av några bilder från skogen jag har bakom huset här. :-) 







Och här är min trädgård, baksidan iallafall. 
Funderar på att göra sandlådan till en blomsterlåda. 







lördag 2 maj 2015

Sommaren närmar sig och jag har fullt upp.....

Ja, jag har ju haft en period på några veckor nu när jag bara har läst, vilket kanske märks på alla boktips som plötsligt ploppat upp här på bloggen. Jag ska inte sluta läsa men känner att lässuget börjar avta lite. 
Jag har fortfarande Stjärnmärkt som jag kommit halvvägs på och tredje delen i den serien att läsa efter det. Vargsläkte väntar också på att läsas men under de tre senaste dagarna har jag läst en annan trilogi.  Och jösses vad trött jag är på trilogier! Finns det ingen som skriver fler än tre böcker i en serie??? Jag vill ha mer! ;-) 

De senaste veckorna har min kropp motarbetat mig en hel del med, vilket har gjort att jag nästintill bara har kunnat läsa och försöka ignorera smärtan. 
Men nu är det bättre så nu kliar det i mina skrivarfingrar! Jag har fått så många nya idéer att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Jag har även börjat sakna mina karaktärer i Själarnas öden och vill hälsa på dem med genom att redigera trean och skriva färdigt fjärde.
Så många historier jag har att berätta, men de är inte mina egna. Det känns som att jag bara förmedlar på något sätt. Jag tror att de flesta som skriver kan hålla med om att när en historia dyker upp, växer och tar mer och mer form har man inget annat val än att skriva ned den. Det är omöjligt att låta bli. Och man får ingen ro förrän det är gjort. 





Något annat som är extremt roligt med är att testläsa andras böcker, komma med förslag och granska boken på ett sätt man inte gör när man läser en redan färdig bok. Även om man inte alltid kan låta bli ändå när man läser. Man har en inre dialog typ:
"Oj, det där var inte bra, hur tänkte författaren nu?"
"Jag vet, men vi bryr oss inte om det, läs vidare bara."
"Okej." 

Jag håller på med Astrids bok och lägger in vad jag tycker, den är väldigt spännande måste jag säga och det är fantastiskt roligt att jobba med manus på detta sätt, ändra om, vara kritisk och hitta alla ställen där det kan göras bättre även med småsakerna. Varje ord räknas och varje avsnitt måste kännas 100% innan jag kan släppa det. Karaktärer ska vara trovärdiga, beskrivningar i lagom mängd och handlingen får inte stanna upp och spänningen får inte avta.
Den är så bra så jag kan knappt vänta tills ni får läsa den! :-D
Håller även på att testläsa två andra manus, den ena är jag nästan klar med. Och har tänkt att avsluta under dagen. Det har hela tiden varit så mycket dessa veckor att jag har dåligt samvete över att jag inte är klar med hennes manus. Som tur är har hon visat stort tålamod och jag är evigt tacksam för jag vet hur nervös man är och hur man väntar på att få tillbaka ett tesläst manus. Så idag har jag gett mig f*n på att bli klar! :-) Manuset är så bra att det är inga problem att komma in i den när jag väl sätter mig ner. 

Det andra manuset är ett råmanus från en blivande debutant så det går ganska snabbt att läsa, har hälften kvar ungefär och borde bli klar i veckan med den. :-) 

Förhoppningsvis kan jag klämma in lite skrivande ikväll med :-) Egentligen borde jag gå ut och högtryckstvätta mitt tak och ena långsidan på huset men det struntar jag i. Ser ändå ut som att det ska bli regn. ;-) 

Hoppas ni har en fin lördag!