Sidor

torsdag 21 augusti 2014

Regniga dagar och underbara djur!


Regnet bara öser ner utanför och himlen är mörk. När jag vaknade imorse trodde jag först att det fortfarande var natt. Men nejdå, klockan var åtta och det var dags att stiga upp.
Men att stiga upp blev ju inte så lätt som jag hade trott.
Jaha, det är en sådan dag idag!

Kroppen bråkar med mig igen och denna gång är det ryggen. Den låser sig på något sätt och smärtan strålar ner i benen. Detta händer inte ofta, bara några gånger per år men det är alltid lika frustrerande varje gång. :-P

Då min mamma är bortrest och min sambo är på jobbet var det bara att ta på sig och gå ut med hunden ändå. Bad en tyst bön om att vi inte skulle stöta på några katter (som hon gillar att jaga) och tog mig ner för trappan.

Men jag glömmer att min kära vovve har varit med förr. Hon vet alltid när jag har ont och är lika lugn som en filbunke, går i samma takt som mig och även hjälper mig uppför trappan när jag måste stötta mig på henne. Då står hon helt still medan jag tar mig upp, trappsteg för trappsteg. Hon gjorde dessutom sina "behov" rekordsnabbt och vi kunde gå in igen efter bara en kort stund.
Underbara hund!

Jag tycker alltid att det är lika fascinerande hur djur kan snappa upp signaler som även människor missar. Katterna är likadana, är man ledsen kommer dom alltid. Precis som att dom känner det på sig. Är jag sjuk ska vår hankatt alltid ligga så nära mig han kan komma.

Min älskade häst Junior, som tyvärr gick bort för ett antal år sedan hjälpte mig på otaliga sätt. Vi hade ett speciellt band och saknaden är fortfarande stor.

Men jag är så glad att jag har fått ha honom, att jag får ha hunden Ronja och katterna Lucifer och Storm. Dom är en del av vår familj och utan dom skulle något saknas.

Så idag kommer jag att slappa i soffan med dessa älskade djur och lyssna på regnet utanför, se en bra film och dricka te!

Hoppas ni har det bra! Kram









 

torsdag 14 augusti 2014

Sista pusselbitarna.....och nervositeten.



Nu är det dags igen och jag måste säga att jag är mer nervös denna gång än vad jag var förra. När Ödesgudinnans val skulle gavs ut visste jag inte vad som skulle komma. Det fick bära eller brista.
Men om det skulle brista nu, efter att första boken mottagits så bra, är det värre än om första boken fallit totalt.
Då hade jag åtminstone vetat.

Men inför utgivningen nu kan jag bara hoppas att ni där ute tar emot mina karaktärer på samma sätt ni tog emot dom första. Och på sätt och vis känns det som att visa upp sin dagbok för omvärlden och låta vem som helst få läsa den. Läskigt och skrämmande! 

Det har varit en lång resa hit och jag har haft mycket hjälp längs vägen!
Astrid Ahlberg som ger ut sin andra del på mitt förlag nu samtidigt har redigerat och korrekturläst hela mitt manus. Jag är så grymt imponerad av henne! Hon har verkligen lyft mitt manus och jag har lärt mig otroligt mycket bara av att lyssna på henne.
 Man slutar ju aldrig att lära sig eller att växa som författare. 


Det är Stella Veneris Design som gjort omslaget till Månfolkets Land denna gång med. Och jag har terroriserat Andreas med mail till förbannelse. :-D
Men nu på måndag! Ska beställningen skickas iväg har jag bestämt!
Bara sista bitarna som ska falla på plats och göras. Småpill så att allt stämmer och blir rätt. ;-) Låter enklare än vad det är.....

I samma stund boken har kommit och den finns till försäljning kan jag inget göra längre. Det är utom min kontroll. Hur den blir mottagen och vad läsarna kommer att tycka. Fanns det något mer jag kunde ha gjort? Något jag kunde ha förbättrat? 

Det återstår att se......

I september smäller det!
Månfolkets Land, andra boken ur Själarnas Öden.
 




onsdag 6 augusti 2014

Pyssla!


När jag inte skriver och redigerar så gör jag faktiskt annat med. 

Något som är fantastiskt bra att sitta med utan att behöva
tänka på något annat är smycken! 

Här är några som jag har gjort, bilderna i smyckena har jag såklart
också satt ihop. Helt utan text kan man ju inte vara ;-)
(Bilderna är lite kassa, har tagit korten med mobilkameran)


Hängen:



Its Always Tea Time! - Mad Hatter


I declare after all there is no enjoyment like reading! - Jane Austen 


Armband: 

Lite Alice i underlandet inspirerat.